top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Бизнесът преподава в ПГТ


На 11 и 12.01.2022 г. в ПГТ в изпълнение на Национална програма „Бизнесът преподава“, модул 1 „Семинари в училищата“ експертът по киберсигурност Виктор Бележков изнесе лекции пред учениците от 8-ми, 9-ти и 10-ти клас.


Възпитаниците на иновативното училище получиха полезна информация за същността на интернета, изкуствения интелект, как да се пазят в мрежата и накъде върви роботизацията в съвременния свят. Срещата породи голям интерес, тъй като учениците днес живо се вълнуват от виртуалното пространство и новите технологии. Един от учениците заяви ентусиазирано,че използва 5G мрежа, защото е много по-бърза и с по-голяма защита. По време на презентацията лекторът задаваше въпроси към учениците и установи компетенцията на изявени младежи, показали по-високи резултати по учебни дисциплини като информационни технологии и математика.

Самият Виктор Бележков сподели, че като цяло хората асоциират знанията за интернет с програмистите, но всъщност по стълбицата на йерархията до професията програмист всеки има своята важна роля и е добре подрастващите да имат по -обширна обща култура за глобалната мрежа, както и за сигурността. Разбира се е важно използването на легални програми. Лекторът отбеляза, че има случаи на будни ученици, които ползвайки информацията и разбирайки същността й, успели да разработят игри.


Изкуственият интелект може да бъде определен като способността на една машина да показва възможности, които са присъщи за хората – да планира, да твори, да разсъждава. Бяха представени и примери за използването на изкуствения интелект днес и в бъдеще, сред които мобилни приложения, пазаруване и рекламиране онлайн.


По думите на експерта - целта на роботизацията е да помага на хората, да бъде в тяхна полза. Според информация от интернет , интересът към роботизацията в България се увеличава и ще се работи по различни проекти.


С положителни емоции и нови знания приключи лекцията в ПГТ.


Обучението бе проведено от фирма АТЛАСКОМ ООД гр. София.146 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page