top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Възобновяваме провеждането на Математическия турнир на английски език

Актуализирано: 9.05.2023 г.


Възобновяваме Математическия турнир на английски език. След три години, в които по обективни причини ПГ по туризъм преустанови провеждането на състезанието, тази година госпожа Даяна Михова и инициаторът Генади Генов заредени с нови идеи и много ентусиазъм се захванаха с организацията му. „Сблъсъкът на математиците“, или „The Clash of The Mathematicians” ще се проведе на 03.06.2023 г.


Замислен като изява за ученици, които не харесват особено математиката и изпитват скука в часовете, още с първата си проява Турнирът се превърна в тържество на числата, математиката, забавлението чрез учене и приятелствата.


Съществен за нас е не състезателният елемент, а интересът към математиката. Включвайки се в Турнира, важно е да се знае, че всеки може да има успех в решаването на задачи. За нас, организаторите, винаги е било по-ценно да провокираме желанието за намиране на отговорите на задачите, да носим радост и удовлетворение, отколкото да се впускаме в непримирими състезания с единствени победители. Затова и Сблъсъкът на математиците е екипен, затова и купите са много, а атмосферата провокира само най-позитивни прояви.


ПГТ кани учениците от 3 до 11 клас и техните учители по математика, да се организират в отбори, да попълнят заявката за участие и да заповядат на Математически турнир на 03.06.2023 г.


Предвиждаме решаване на задачи, игри и забавления и изненади. И за учители, и за ученици. Разбира се, и вкуснотии в почивките. А за гостите на града - тур на града с оригинални иновативни екскурзоводски беседи, изнесени от учениците ни.

 
ПОКАНА турнир
.pdf
Изтегляне на PDF • 535KB

160 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page