top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Еволюция на вкуса

Актуализирано: 6.02


Екип на ПГ по туризъм бе гост на Националния форум „Chef’ Secrets - "Еволюция на вкусa”. организиран от Шефс клуб, Българска асоциация за кулинарна култура и Община Стара Загора. Програмата включваше тематични презентации (workshops) и изложение на различни фирми и производители.


Сцената на Културния център "Стара Загора", оборудвана с портативен професионален кулинарен сет, бе превърната в кухня, а главни действащи лица на кулинарния спектакъл бяха шеф-готвачи от България. На голям екран се наблюдаваше в близък план всичко, случващо се на готварския плот.


Поздрав към участниците отправи зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева, според която на кулинарния форум “Еволюция на вкуса” най-ценни са младите хора в залата, които могат да получат вдъхновение и да се уверят дали това е правилната посока за тях.  


Водещият на събитието бе шеф Ради Стамболов поддържаше настроението на участниците и на гостите със свежите си хумористични коментари.  Рецепти и техника демонстрираха шефовете Любен Койчев, Христо Ичев, Цвети Йорданов, Милен Панев и Милен Златев, Елица Котева, Калоян Колев, Виктор Вълков и др. Всяка кулинарна презентация приключваше с дискусия.


Учениците от местната Професионалната гимназия по хранене "Райна Княгиня" помагаха на шеф-готвачите от сцената. Браво за демонстрираните професионални умения.


Във фоайетата бяха разположени  презентационни щандове на различни фирми, свързани с бранша - посуда, подправки, продукти и др.


Интересът към събитието бе голям. Залата и фоайетата бяха препълнени. Ние бяхме след над 300-те професионални готвачи, ресторантьори и хотелиери.


Единственият си по рода си форум цели да обедини най-добрите професионалисти в областта на туристическия, хотелиерски и ресторантьорски сектор, както и преподаватели, студенти и ученици в средните и висши учебни заведения и да представи най-новите тенденции в кулинарията.

Кулинарният форум се провежда за трети път.


Нашият екип оцени високо възможността да наблюдава непосредствено и отблизо работата на топ готвачите и се вдъхнови за действие.
163 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page