top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Заедно за зеления старт: Учениците от ПГТ Самоков създадоха спортно събитие с екологичен акцент


Денят на спорта в училище 2023 се превърна в незабравимо събитие за учениците от ПГТ Самоков, като главното внимание беше насочено към здравословната активност и борбата със загубата на ресурси. Събитието се проведе с голяма енергия и ученически ентусиазъм, доказвайки, че спортът и екологичната грижа могат да се съчетаят в един ден.


Действието започна със състезание, включващо 10-ти ,В’ клас. Учениците бяха разделени на три групи по трима души, което създаде забавна и конкурентна обстановка. Първият кръг на състезанието включваше баскетбол и екологична грижа. Учениците трябваше да минават около конуси с баскетболна топка и след това да вкарат "кош" с хартия или пластмасово шише в правилния контейнер за разделно събиране. Този етап изпита техните спортни умения и съзнателност към опазването на околната среда.


След успешното завършване на първия кръг, двата отбора с най-много точки продължиха към втория кръг. Тук предизвикателството беше още по-голямо, като учениците се състезаваха в отборна игра. Те трябваше да използват ластици и коноп, за да вземат пластмасови бутилки, да минат измежду конусите и да ги изхвърлят в съответните контейнери. След този етап, учениците се съсредоточиха върху сглобяването на пъзел, съставен от рециклирани пластмасови капачки и хартия. Този творчески елемент на състезанието подчерта важността на рециклирането и вдъхнови учениците да мислят за иновативни начини за преобразуване на отпадъците в полезни материали.


Една от особеностите на събитието беше специалният гост, който почете училището си с присъствието си - Андриан Белишки, бивш младежки национал по баскетбол и в момента съдия по баскетбол. Той сподели своята история и вдъхнови учениците да следват своите страсти и да бъдат активни както в спорта, така и в грижата за околната среда.


Цялата седмица преди състезанието, всички ученици се включиха в кампанията "Капачки за бъдеще", като събираха разделно отпадъците. След състезанието, капачките бяха поставени в "сърцето" на кампанията “Капачки за бъдеще”, подчертавайки ангажимента на училището към опазването на природата. Освен това, пластмасовите шишета бяха погълнати от "Шишеядът", който има за цел да ги рециклира и превърне в нови ресурси за бъдещи проекти.


Денят на спорта в училище 2023 в ПГТ Самоков беше не само забавен спортен ден, но и важно събитие, което подчерта важността на спорта и екологичната грижа. Учениците се забавляваха, учейки се важни уроци за сътрудничество, рециклиране и здравословен начин на живот. Този зелен старт обещава да бъде началото на още повече иновативни и интегрирани инициативи в бъдеще.65 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page