top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Маршрут: Банско за учениците на ПГТ


От 1-ви до 5-ти април 40 ученици от ПГ по туризъм участват в НП “България - образователни маршрути”, Модул 1, която се провежда на територията на община Банско. Учениците и техните ръководители са настанени в хотел “Маунтийн Сънрайз”, гр. Банско, който предлага чудесни условия и атмосфера на участниците.


Първия ден на пътуването учениците посетиха Регионален исторически музей - гр. Благоевград, където се запознаха подробно с историята и културата на областния център. Втория ден от програмата беше посетен Фън-парка над гр. Белица, където учениците имаха възможността да усетят адреналина по трасето с бързи релсови шейни и да се насладят на уникалната гледка към Пирин планина. Третия ден беше посетен град Банско. Разходката започна от къщата музей на големия поет и писател Никола Й. Вапцаров. Бяха посетени още църквата Св. Троица, паметникът на Паисий Хилендарски и центърът на града с калдъръмените улички и възрожденските къщи с множество дюкяни и магазинчета.


Програмата в четвъртия ден включваше посещение на град Разлог с панорамната площадка над града в местността Голак. Учениците бяха впечатлени от красивата природа, чистотата на град Разлог и красивия парк, разположен в центъра на града. На връщане отново беше посетен Благоевград с парк “Бачиново” и възрожденския квартал “Вароша”.


В късния следобед на петъчния ден учениците и техните ръководители се завърнаха в родния Самоков, заредени с много положителни емоции и желание за нови приключения по НП “България - образователни маршрути” 2024.
431 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page