top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Обмен на иновации


ПГ по туризъм като иновативно училище участва в програма за обмен на иновации по НП "Иновации в действие".

Единият партньор на училището е ПГТМ "Христо Ботев" - Ботевград, а другият Основно училище "Свети свети Кирил и Методий" с. Драгоево, Шуменско.


Днес ПГ по туризъм бе домакин на първата среща за споделяне и представяне на иновативни практики, а гости бяха 3-ма ученици и 3-ма учители от гимназията по техника и мениджмънт в Ботевград.

Директорът на гостуващото училище Иван Николов подари на ПГТ картина, изобразяваща емблематичната за Ботевград часовникова кула.


Програмата за деня включваше наблюдение на урок в 11 клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ по „Екскурзоводско обслужване“ – интегративен иновативен учебен предмет, на тема: Културен туризъм – Образованието в Самоков през Възраждането и Забележителни исторически събития в Самоков – Самоковската комуна, и представяне на образователни резултати от иновациите чрез прожекция на видеа за забележителности в Самоков. Междучасията бяха запълнени с тематични анимации за учениците и учителите.


Иновацията представлява симулация на учебен ден в училище от епохата на Възраждането в Самоков и ситуационни игри, препращащи към епахата на социалистическото училище, когато изучаването на историята на Самоковската комуна бе задължително. Целта е, от една страна, учениците да развият креативност и самочувствие да прилагат свобода и творчество в работата си, а от друга, по нестандартен начин туристите да научат факти, които на пръв поглед са скучни и отдалечени от проблемите на настоящето и интересите на съвременността.


Участниците в обмена се забавляваха както в часовете, така и в междучасията, когато ядоха храните и играха игрите от Възраждането и социализма.


Екипът от Ботевград разказа за прилаганите в образователната практиката на институцията иновативни елементи по отношение на организацията и съдържанието на обучението и използваните нови методи на преподаване с цел излизане от рамките на класната стая: GoogleApps for Education, Classroom, Google Meet и др.


Утре мобилността продължава с наблюдение на урок в 10 а клас по "Технология на кетърингово събитие" с тема: "Представяне на вино".


В следващите два дни пък на ПГТ ще гостуват ученици и учители от Основно училище "Свети свети Кирил и Методий" с. Драгоево, Шуменско.
113 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page