top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Отбелязахме празника на училището

Актуализирано: 29.09.2023 г.
Денят на туризма е празник на училището ни. Тази година го направихме специален за нас, учениците и учителите от Професионална гимназия по туризъм.


От ПГТ тръгнаха лъчи от групи ученици и учители към Ридо, Лаго, Туристическата градина и други знакови туристически точки на града ни. Всеки клас беше избрал маршрута за похода и съпътстващите го опознавателни дейности.


Часовете, прекарани в груповите походи, донесоха освен преки впечатления от туристически маршрути из Самоков и много усмивки, удовлетворение и ... снимки.


Учениците от 9 а и 10 се отправиха на вдъхновяващо приключение в едно от най-красивите места в нашия регион - лесопарк Ридо.


Г-жа Мартинова представи похода така: "Преди да тръгнем, бяхме подготвили сърцата си за приключение и природни чудеса. Всички се бяхме облекли удобно и взели раници, пълни със закуска, вода и ентусиазъм. Нашата цел беше не само да изследваме природата, но и да създадем спомени, които ще носим с нас завинаги.


Когато стигнахме до лесопарка, сърцата ни застинуха пред красотата на природата. Пътеките се преплитаха из съчетание от зеленина и цветя, а звуците на птиците ни направиха компания през целия ни път.


След часове на изследване и приключения, стигнахме до края на нашия поход. Седнахме на топла трева и споделихме впечатленията си. Г-жа Михова беше подготвила интригуваща викторина, свързана с туризма. Всички бяхме вдъхновени и благодарни за възможността да изживеем този ден в природата.


Денят на туризма в лесопарк Ридо ще остане дълго в нашите сърца. Този опит ни напомни за важността на запазване на природата и прекарването на време сред нейните чудеса. Този ден няма да забравим скоро, защото беше пълен с невероятни преживявания и свързване с природата.


Така завършва нашето приключение в лесопарк Ридо по повод Деня на туризма. Благодарим на всички, които го направиха възможен, и с нетърпение очакваме следващите ни туристически приключения!"


Галерия
176 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page