top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Отново е 15-ти септември


За 64-та поредна година гимназията по туризъм отвори врати за учениците си.


Стиховете на Петя Дубарова отекнаха в училищния двор, за да дадат начало на празничния ритуал.


Последваха традиционните приветствени слова от кмета на Община Самоков, прочетено от Светла Василева, от Валентин Милушев, народен представител, прочетено от Красимир Димитров, и от Надя Божилова дългогодишен учител и директор на училището в периода от 2004-2006 година.


Емилия Първанова от 12 б клас благодари на всички учители за знанията, уменията, всеотдайността и загрижеността им.


Гости на училищното събитие бяха Надя Божилова, Николай Ковачев и Димитър Щъркелов, Светла Василева, управител на ОП "Маркетинг, туризъм и туристически дейности, и Росица Стоилова, представител на "Си комерсиал 7" ЕООД.


Директорът на гимназията - Борислава Хаджийска, откри Новата учебна година с пожелание тя да бъде началото на нови образователни и обучителни дързости, на вълнуващи открития и на неограничени възможности за ученици и учители в света на науката.


Заяви, че й се иска учителите да вдъхновяват учениците, а самите ученици прикани да бъдат амбициозни, смели и настойчиви в стремежа си към знания и успех. В речта си каза още: "Нека всяка стъпка, която предприемате през тази година, ученици, бъде стъпка към вашите мечти и постижения.


Започването на нова учебна година е идеалният момент да сте отворени за нови приятелства, да изразите своя творчески потенциал и да развивате уменията си. Нека се радваме на процеса на учене, защото той ни носи знания и възможности за личен и професионален растеж."


На финала Директорът пожела успешен, вдъхновяващ и незабравим път през тази учебна година.


Меденият звук на първия звънец призова в клас учениците, избрали сферата на туризма за своето бъдеще, а излятата вода, натоварена с вековна символика, посочи пътя на учениците.
238 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page