top of page
Търсене
  • pgtsamokov

ПГТ гостува на ЕГ „Васил Карагьозов“–Ямбол по НП "Иновации в действие"


В периода 9-12 април ПГТ гостува на ЕГ „Васил Карагьозов“ – град Ямбол в изпълнение на НП „Иновации в действие“.


Програмата бе интересна и разнообразна. В първия ден бе предвидена работна среща на екипите - от Самоков - ПГ по туризъм, домакините от Ямбол, ПГ по селско стопанство и хранителни технологии от Шумен и СУ от София.


В сряда, 10 април 2024 г., екипите бяха посрещнати в ЕГ „Васил Карагьозов“. и им бе представено училището, в което чужди езици изучават около 400 ученици. Последва представяне на иновацията на Езиковата гимназия, след което бе дадена думата за представяне на гостите.

Иновативната част бе в урок по испански език в 11 б клас, където учениците превеждаха поезия и прочетоха свои творби, с които участват в конкурс на Кубинското посолство "Куба - далечна и близка". Учениците бяха написали стихотворения и разкази. Споделиха, че очакват скоро резултати, а ние им пожелахме успех.


Вторият урок за деня бе по нов предмет изкуство и общество в 9 б клас, а темата "Популярната музика". Урокът бе изнесен съвместно от учител по музика и български език. На учениците бе презентирана хронологично историята на българската популярна музика чрез конкретни музикални примери. На някои от тях бе поставена предварително задача да представят творци, на други - да анализират текстове на популярни песни.

В следобедните часове екипите посетиха КИЦ „Безистен“, където разгледаха постоянна изложба на кукерски маски, временна изложба на графики на Салвадор Дали и изложба на местни икони, и Обсерваторията в математическата гимназия.

Програмата за третия ден започна с посещение на Археологически резерват „Кабиле“ и хилядолетната история на мястото с акцент присъствието на траките.

Финалният урок бе интердисциплинарен по география и информационни технологии в 10 в клас. Урокът бе конструиран в две части - в първата учителят по география представи темата за третичния сектор, а във втората част учениците и гостите работиха по практическа задача по ИТ. За край бе подготвено състезание в платформата Кахут. Наши ученички Мариана и Мариянка заеха 2 и 3 място. Първото бе за домакините.

След всеки урок бе предвидено време за обсъждане и споделяне на мнения по иновативния опит.

В последния ден на заключителната работна среща освен обобещение на иновациите се състоя и споделяне на добри практики

Екипът на ПГТ благодари на ЕГ "Васил Карагьозов". Ние видяхме едно отлично училище, в което всичко си бе на мястото. Учениците в - час, учещи и участващи в извънкласни иницативи, участващи в конкурси и получаващи удовлетворение. Видяхме мотивирани учители и отдадени на работата си.


А Ямбол се оказа модерен, чист и приветлив град. Град, в който има всичко, за да живееш нормално - няколко прекрасни парка, магазини, кафенета и ресторанти, галерии, театри, кино; слънце, вода и добри хора. Град визия, както се казва.

Ще се върнем пак.
55 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page