top of page
Търсене
  • pgtsamokov

ПГТ се включи в нов проект - Twinschools


Екип на ПГТ се включи в литовско-украински проект за културно сближаване и упражняване на английския език. Проектът ще се осъществява изцяло онлайн. Участниците са от Латвия и Украйна - Twinschools, от Естония Gaia school, от Финландия The English School и от България - ние - ПГ по туризъм.

Днес се проведе първата среща за представяне на участниците от различните страни. И макар официалният език да бе английският, ние се поздравихме със "Здравейте".


Предшественик на настоящия проект е проектът Twinschools платформа, където до момента украински и литовски ученици се срещат дистанционно по време на 8-седмична социално-образователна програма. Проектът с първоначална за цел да сближи литовската и украинската култура, сега се разраства с още 2 държави и продължава със запознаването на учениците с различните традиции, обичаи, начин на живот и възникващи трудности в този хаотичен свят; да ги насърчи да търсят и открият културни прилики, решения на възникващи проблеми, да създадат мрежа за подкрепа и да установят приятелства и връзки за цял живот. По време на програмата учениците ще работят в групи. Работата ще се координира и ръководи от ученици фасилитатори.


50 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page