top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Походът на книгите премина през ПГТВ периода 15 септември - 1 октомври се проведе кампанията "Походът на книгите 2021". Това е десетото юбилейно издание на инициативата в подкрепа на подрастващите. Целта е насърчаване на детското четене. Привлекателни за учениците бяха онлайн срещите на живо с известни българи, които четоха на децата от своите любими книги. Популярните лица отговориха на редица въпроси и разкриха какво означава четенето за тях.


В часовете по БЕЛ ученици от училището ни също станаха част от начинанието и с интерес проследиха срещата с Прея, която за втора година се включи в каузата.

След онлайн събитието възпитаници на ПГТ споделиха защо е важно четенето за тях. Общото мнение е, че ни образова, обогатява, вдъхновява и ни е Приятел. Учи ни на мъдрост, открехва ни врати към непознати светове.


Впечатляваща беше реакцията на осмокласничка, която зададе въпрос за размисъл към всички свои съученици: "Ако напишете книга, какво ще бъде нейното заглавие и за какво ще се разказва...?"130 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

تعليقات


bottom of page