top of page
Търсене
  • pgtsamokov

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КАБИНЕТА ПО СЕРВИРАНЕ И БАРМАНСТВО


Днес, 26.04.2021 г., бе представен новообзаведения и оборудван кабинет по сервиране, барманство и сомелиерство.


Гости на събитието бяха кметът на община Самоков господин Георгиев, заместник - кметът госпожа Кленова, Началникът на РУО - София регион госпожа Иванова, старши експерт по професионална подготовка госпожа Йорданова и старши експерт за квалификация на педагогическите специалисти госпожа Чалъкова, представители на работодателите - господин Велчев от "Диамант Велчеви" ООД, управителите на фирмата "Зографски", реализирали проекта, госпожа Карабожилова, директор на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" и други.


Участието в проекти доказано води до по-добри резултати. Новооткритият кабинет е изграден и оборудван по проект "Подкрепа за дуалната система на обучение". Атмосферата представя реалните условия, в които ще работят учениците. Кабинетът разполага с маси, столове, бар и обзавеждане за кетъринг. Търговската зала и барът са оборудавни с най-модерните машини и съоръжения за работа. Кабинетът е проектиран от госпожа Сердарева, а госпожа Бакрачева е отговорна за отличната реализация. Ремонтните дейности са продължили повече от 4 месеца. Стойността на залата е 30000 хиляди лева по проекта и 4000 лева от издръжката на училището. ПГТ разполага и с кухни, обзаведени с професионални машини и съоръжения.


С официално приветствие директорът госпожа Борислава Хаджийска посрещна гостите и представи дейностите по проекта.


Госпожа Иванова, началник на РУО София регион, акцентира върху предоставните възможности за модернизация на професионалните училища по националните и оперативните програми, в частност и Наука и образование за интелигентен растеж, поздрави екипа на училището и пожела много успехи и участия в нови проекти.


Всеки, който избере училището за своя професионална подготовка, ще попадне в среда на висококвалифицирани преподаватели, които ще му предадат своя безценен опит. Учителите по професионалните предмети и учениците са вложили много старание - плод на това е приятната обстановка на модерния кабинет. Гостите имаха удоволствието да се насладят на различни вкусотии и квалифицирано обслужване от учениците от Х а клас, специалност "Кетъринг", участващи в проектните дейности. Учениците бяха облечени със стилни работни униформи, осигурени със средства от проекта.


Дейностите, които се изпълняват по проекта, са:


Дейност 1. Подпомагане на училищата при въвеждането на дуалната система на обучение. Чрез тази дейност се осигурява възможност за взаимодействие на училището с бизнеса и улесняване достъпа до пазара на труда.


Дейност 2. Разработване на учебни планове, учебни програми, национални изпитни програми за дуална система на обучение, инструменти за оценка и помощни и методически материали на национално ниво.


Дейност 3. Предоставяне на подкрепа на ученици от първи гимназиален етап в дуална система на обучение.


Дейност 4. Обучения на наставници в педагогически и методически умения.


Дейност 5. Популяризиране на дуалната система на обучение сред родителите за предимствата, ползите и възможностите за реализация на завършващите на пазара на труда от обучението чрез работа би довело до насочване и подкрепа на децата им за тяхното ориентиране и решение за избор на професия и на училища.
125 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

コメント


bottom of page