top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Първо място за отбора на ПГТ: Лили, Лиляна, Виолета и госпожа Сердарева - в конкурс на УХТ Пловдив

Актуализирано: 30.04.2023 г.


Екип на ПГ по туризъм взе първо място в категория "Храни и напитки" в националния ученически конкурс „Млади изследователи“, организиран за втора поредна година от Унивеситета по хранителни технологии в Пловдив.


67 отбора от 25 училища в страната се състезаваха в няколко направления. Нашият отбор - Лили Георгиева и Виолета Пламенова от 10 б клас и Лиляна Димитрова от 9 а клас с ментор инж. Елена Сердарева бе класиран заслужено на първо място в направление „Храни и напитки“. Учениците представиха разработка на тема „Променящият се климат и бъдещето на храните“. Останалите направления бяха „Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство“, „Мехатронни системи“ и „Икономика и предприемачество“.


Събитието бе грандиозно и съвпадна и с отбелязавенто на 70-годишнината от основаването на висшето училище. В речта си ректорът проф. д-р Моллов заяви, че УХТ предлага много добри условия за обучение като младите хора, които го завършат намират отлична реализация в една от най-важните индустрии на България – хранително-вкусовата. Той пожела на участниците да преживеят интересно състезание, да научат нови неща за университета и той да стане притегатален център за тях.


Участието в конкурса дава предимство при кандидатстване в Университета по хранителни технологии - Пловдив.


Част от програмата на събитието бе представяне на продукти, изготвени от студенти на УХТ и техните преподаватели. Акцентът беше поставен върху здравословните храни, производствена и управляваща техника, продукти, съчетаващи традиционни и иновационни подходи.


ПГТ поздравява екипа и му пожелава още много професионални усепхи.
78 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Kommentare


bottom of page