top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Резултати от състезанията по професиите за 2023 година


В периода 19.04 - 21.04.2023 г. в к.к. „Албена” се проведе Националното състезание по професии за ученици от професионалните гимназии по хотелиерство и ресторантьорство в страната. Организатори на събитието са Министерството на образованието и науката, Министерството на туризма и Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство. Домакини бяха ПГТ „П. К. Яворов” – Добрич и Maritim HotelParadise Blue Albena 5*.


Традиционно състезанието включва следните категории: „Най-добър млад готвач”; „Най-добър млад сервитьор”; „Най-добър млад хлебар-сладкар”; „Най-добър млад барман”; „Най-добър млад хотелиер” и „Най-добър млад аниматор”.


Тази година в надпреварата „Национално състезание по професии - Албена 2023 г.” се включиха 188 ученици в шестте категории. ПГТ гр. Самоков бе достойно представена в състезанието, като нашите ученици премериха сили, знания и умения със своите връстници в две категории, в категорията „Най-добър млад хотелиер” Стивън Стоилов бе нашият участник, а в категория „Най-добър млад барман” - Лиляна Димитрова. Възпитаниците на ПГТ гр. Самоков си тръгнаха от събитието с много предметни награди, грамоти, нови приятели и много емоции от преживяното.


Да си пожелаем за следващото национално състезание по професии 2024 г., нашият отбор да бъде пълен, като имаме представители в състезанията по всяка една професия!


Категория "Най-добър млад барман" - Лиляна

Категория "Най-добър малд хотелиер" - Стивън


109 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page