top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Трета Панорама на професионалното образование в Самоков


Днес на площад "Захари Зограф" гр. Самоков ПГ по туризъм се включи в Панорама на професионалното образование, организирана от РУО София област.


Щандът ни отново привлече много зрители, този път не само с вкусните десерти и лимонади, които раздавахме. Представихме професиите "Хотелиер", "Готвач", "Ресторантьор", "Планински водач", "Оператор в хранително-вкусовата промишленост", "Оператор в производството на облекло от текстил" и "Машинен монтьор".


На щанда ни свои стоки като наши партньори изложиха фирмите "Си комерсиал 7" ЕООД и "МАНО-66" ЕООД . Учениците ни имат принос в изработката им.


Събитието бе открито с кратко приветствено слово и с пожелание за успех на всички в Държавния план-прием (ДПП) и в Допълнителния държавен план-прием (ДДПП) за 2023-2024 година от Началника на РУО София област - госпожа Росица Иванова. По идея на госпожа Вергиния Йорданова, старши експерт РУО София област, Панорамата стартира с модно ревю на дамски и мъжки модели, изработени от училищата ПГ "Георги Сава Раковски" Костенец, ПГ " Васил Левски" гр. Ихтиман и разбира се, ПГ по туризъм с момичетата от ДДПП.


Панорамата на професионалното образование уважиха кметът на Община Самоков - Владимир Георгиев и заместник-кметът Люба Кленова.


Панорамата се провежда за трета поредна година. Със свои щандове участваха професионални гимназии от общините Самоков, Долна баня, Ихтиман и Костенец.


Ревю


349 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page