top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Трета Панорама на професионалното образование


Днес фоайето на зала „Арена Самоков“ се превърна в център на вниманието, като беше домакин на регионалната Панорама на средното образование. Събитието привлече ученици и учители от община Самоков, както и от съседните общини Долна баня, Костенец и Ихтиман.


Събитието беше официално открито от госпожа Вергиния Йорданова, старши експерт по професионално образование и обучение в РУО София област, която пожела на самоковските седмокласници да направят подходящия избор на училище, в което да продължат образованието си. Заместник-кметът на община Самоков, Люба Кленова, изрази удовлетворението си от факта, че Панорамата се провежда за трети пореден път в града ни.


Програмата на Панорамата започна с изява на учениците ни от клуба по народни танци. Те изпълниха македонски народен танц и залюляха в хорото на "Мома Яница" всички присъстващи (нашата запазена марка). Учениците от СУ "Никола Велчев" направиха демонстрация на различни спортове.


Последва представяне на участващите училища от госпожа Йорданова и презентиране на професиите, като за целта всяко училище бе изложило продукти, създадени в процеса на изучаване на професиите, медали, грамоти и други поводи за училищна гордост.


Нашият щанд бе като рог на изобилието. От ранна сутрин учениците заедно с учителите си по учебна практика по готварство и не само приготвяха вкуснотии - понички, тулумби с щам фъстък, топли банички; разнообразни изкушаващи хапки и много други. Бяхме осигурили място и за щанд на професиите на дуалното обучение. Фирмата партньор "Си комерсиал 7" ЕООД бе осигурила десерти, в чието производство участваха и нашите ученици.

Щандът на ПГ по туризъм за поредна година привлече голям интерес.


Изложението бе организирано от Регионалното управление на образованието – София област и община Самоков и допринесе за подчертаването на значимостта на образованието в региона. Идеята е в рамките на Панорамата гимназисти от различни училища да представят възможностите за развитие след завършването на основното образование. Всяко училище представи програмите си за обучение в различните паралелки, като даде възможност на бъдещите кандидат-гимназисти да се запознаят с тях.
177 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page