top of page
Търсене
pgtsamokov

В Британското посолство


Днес в Британското посолство се проведоха последните дейности от инициативата Прокурор за един ден, в която ученичката от ПГ по туризъм Любка Ангелова бе класирана за участие.


Посрещнати и водени от Ким Холдън, съветник по наказателноправни въпроси на Кралската прокурорска служба на Обединеното кралство и прокурор, отговаряща за международното сътрудничество по наказателни дела, участниците преживяха един вълнуващия и незабравим ден. Запознаха се с много нови хора, служители на британското посолство и прокурори от Плевен, Банкя, Пловдив и София.


С поредица от презентации домакините представиха на победителките в конкурса професии, свързани с правото. След това Ким Холдън връчи сертификати за участие в инициативата Прокурор за един ден на всички участнички.


После всяка от тях разказа за деня, прекаран в прокуратурата в родния й град. Любка сподели пред присъстващите впечатленията си от деня с Ваня Панева в прокуратурата в град Самоков и й изказа благодарност за отделеното време.


Програмата включваше и обяд извън резиденцията, последван от обиколка на София. Момичетата посетиха Съдебната палата и разговаряха с двама прокурори, на които представиха есета, с които постигнаха успеха си. Влязоха в някои от съдебните зали и научиха историята на сградата на Съдебната палата. Разгледаха и храм-паметник Александър Невски, президентството и парламента. Екскурзовод ги запозна с историята на някои от старите църкви в София, след което се върнаха в посолството. Пиха чай и Ким ги изпрати с пожелание за много успехи и сбъднати мечти в живота.


Любка благодари за прекрасния ден и за неворятната възможност!


ПГ по туризъм благодари на МФ "Арете" и по-специално на госпожа Радостина Чапразова за предоставената възможност и за удоволетворяващото сътрудничество.




Прочетете още за победителите в програмата от Информационна агенция Фокус

323 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page