top of page
Търсене
pgtsamokov

Госпожа Оля Георгиева провокира творческия потенциал у учениците


Вече цяла седмица учениците творят в часовете по философия с госпожа Георгиева, която успя да провокира творческия дух на гимназистите и да възбуди фантазията на четящите.


Поводът е конкурсът "Приказни бърканици" за 2 април, рождения ден на Ханс Кристиян Андерсен, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Самоков.


Учениците развихрят своето въображение и създават свои приказки за приказките, в която участват различни приказни герои.


Жури от местното дружество на писателите ще оценява творбите. Авторите на най-интересните и вдъхновяващи „Приказни бърканици” ще бъдат наградени с възможността да ги прочетат лично на деца от различни училища и детски градини. Ще бъдат публикувани в местните медии и издадени в книжка, както и в училищния блог.


Това не е първата творческа инициатива на г-жа Георгиева, тя често успява да повлича след себе си учениците в подобни каузи и провокации, последната от които бе изработка на десетки мартеници за здраве и за украса на града. Всеки кабинет бе окичен с пожелания за здраве и с впечатляващо големи "Пижо и Пенда".

Под нейно вещо ръководство учениците всяка година изработват правилата в класната си стая и при нарушения обсъждат и коментират спазването на етичните норми. Нейна запазена марка е и отбелязването с различни дейности на редица дати, свързани с гражданска и социална проблематика.




167 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page