top of page
Търсене
pgtsamokov

Екип на ПГ по туризъм разработи учебно помагало по хотелиерство


Репортаж на Канал "Рила"

Одобрено за отпечатване и предоставяне на училищата, осъществяващи обучение по професии в сферата на туризма, е учебно помагало по професионална подготовка, дело на екип от Професионална гимназия по туризъм в състав Албена Попова и Елена Сердарева.


Помагалото е разработено по Националната програма „Разработване на учебни помагала и на методически ръководства, оценяване и одобряване на проекти на учебни помагала за подпомагане на обучението, организирано в чужбина, на проекти на учебници и на проекти на учебни комплекти“, Модул Б „Разработване и/или адаптиране на учебни помагала за професионално образование и обучение“.


Учебното помагало е предназначено за професии от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ от Списъка на професиите за професионално образование и обучение по чл. 6 от Закона за професионалното образование и обучение.


Поради високото качество на помагалото на ПГТ от МОН отправиха покана за разработване на втора част, обхващаща учебното съдържание за 10. клас.


Очаква се до края на годината Помагалото да излезе от печат, а учениците на ПГТ ще използват безплатно електронния му вариант.



154 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page