top of page
Търсене
pgtsamokov

Започва кампанията по приема на ученици за 2023-2024 учебна година в ПГ по туризъм

Актуализирано: 29.04.2023 г.


Започва кампанията по приема на ученици за 2023 - 2024 учебна година в ПГ по туризъм. През следващата учебна година в Самоковската гимназия по туризъм ще се осъществява прием по няколко професии и специалности.


Професия "Планински водач"


За следващата учебна година има предвидени нови професии, нови специалности и съответно нови форми на обучение за част от тях. Училището е предвидило широк спектър от възможности, като водещ принцип при определянето им е заявената нужда от кадри на бизнеса и резултатите от анализа на пазара на труда.


Държавен план прием - след завършен 7 клас


Дневна форма на обучение:


Професия "Готвач", специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки" - без интензивно и без разширено изучаване на английски език - 26 ученици

Професия "Хотелиер" специалност "Организация на хотелиерството" - разширено изучаване на английски език - 26 ученици

Професия "Планински водач", специалност "Туризъм" - разширено изучаване на английски език - 13 ученици


Дуална система на обучение:


Професия "Хлебар-сладкар", специалност "Производство на сладкарски изделия"- разширено изучаване на английски език - 13 ученици


Вечерна форма на обучение:

Професия "Камериер", специалност "Хотелиерство" - без интензивно и без разширено изучаване на английски език - 30 ученици


Професия "Готвач", специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки" - без интензивно и без разширено изучаване на английски език - 30 ученици - Приемът се осъществява за първи път в ПГТ.


Допълнителен държавен план прием - след завършен 10 клас


Професия "Оператор в производството на облекло", специалност "Производство на облекло от текстил" - 26 ученици


Професия "Машинен монтьор", специалност "Металообработващи машини" - 26 ученици


Във връзка с популяризирането на предлаганите професии ПГ по туризъм организира Седмица на отворените врати от 08.05 - 12.05.2023 г. Заповядайте да разгледате базата, да присъствате в часовете, да се запознаете с учебните планове, да научите за дейностите по интереси, да се включите в анимациите, предвидени за гостите на ПГТ и... да похапнете нещо вкусно, приготвено от учениците на гимназията.


Училището ще участва и в Панорамата на професионалното образование, организирано от РУО София област през месец май.


Екипи от учители ще посетят основните училища, за да представят възможностите за обучение в гимназията по туризъм - Самоков. В тази връзка Основно училище "Васил Левски" в село Ярлово бе първото, пред което госпожа Кирева и госпожа Петрова презентираха държавния план прием за ПГТ. На срещата представителите на гимназията по туризъм изтъкнаха, че избирайки професия от предлаганите в училището ни, пред седмокласници се откриват възможности за тяхното добро образование и професионална квалификация в иновативно учебно заведение като ПГТ.


На срещата присъстваха седмокласниците и родителите им. Всички с внимание и интерес слушаха информацията, свързана с нашите дейности, изяви, постижения и перспективни професии. Задаваха въпросите.

41 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page