top of page
Търсене
pgtsamokov

Поезия на кон - междуучилищна изява


"Поезия на кон" е новата ученическа творческа общност в града ни, формирана от учениците и техните учители по български език и литература от двете професионални гимназии в град Самоков: Професионална гимназия по туризъм и Професионална техническа гимназия "Н. Вапцаров".


Първата съвместна дейност се проведе днес, предколедно. Идеята цели да мотивира подрастващите да развиват творческите си умения в писането и да провократ способността си да ги представят публично, а условието това да се случи, е избор на нестандартен начин за презентиране на произведенията.


Днес задачата на децата бе да представят по една своя авторска молитва или рисунка, предвид наближаващите Коледни празници. Това се случи извън класните стаи. Те се събраха в градския парк "Крайискърец" на фона на снежния декор на природата. Учениците рецитираха своите творби, като сред тях имаше и такива с хумористични нотки.


Заданието бе интересно предизвикателство за тях и те се справиха отлично. Изживяването бе приятно и ползотворно, така че с нетърпение очакват следващата среща.


Ежемесечно ще се състои по една публична изява с групи ученици от двете училища, като ще развиват разнообразни и провокативни дейности.


Молитвите събрахме с електронна книга:



Галерия от събитието



184 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page