top of page
Търсене
pgtsamokov

Първите стъпки към професионалното бъдеще: Училищните състезания по професии започват: Най-добър техник в машиностроенето


Първото за годината състезание по професиите в ПГ по туризъм се проведе днес с ученици от XI и XII клас професия - Машинен монтьор, специалност - Металообработващи машини.


В училищното състезание Най-добър техник в машиностроенето се включиха 4-ма ученици, които решаваха централизирано генериран тест.


Училищният кръг се състои от тест в две части: 1. Тест, съдържащ 20 въпроса от учебните предмети: техническо чертане, техническа механика, материали и заготовки/материалознание, електротехника и електроника, информационни технологии. 2. Приложно-творческа задача, съдържаща детайлиране по зададен чертеж и довършване на чертеж на резбово съединение.


Класираните на първите две места ученици имат право да участват във Втори кръг – национален, който ще се проведе на 15 – 17 март 2024 г. в Професионална техническа гимназия „Васил Левски”, гр. Горна Оряховица. В националния кръг се състезават индивидуално и отборно 60 ученици.

60 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page