top of page
Търсене
pgtsamokov

Учебна практика във фирма "Хелти Барс" ООД - София


Една различна практика проведоха днес учениците от 9 и 10 клас - специалност "Производство на захар и захарни изделия" с преподавател Станислав Николов. Учителят им бе организирал посещение във фирма Хелти Барс ООД - София като част от учебната практика по интегративния учебен предмет "Шоколад и шоколадови изделия".


Healthy Bars е българска иновативна компания в бързо развиваща се индустрия на протеинови барове. Компанията разработва и произвежда авангардни протеинови блокчета. Освен огромния избор от разнообразни протеинови блокчета Healthy Bars предоставя на своите клиенти и възможността да предложат последно поколение продукти като свой собствен бранд. Протеиновите барове се продават в близо 40 страни по света. Продуктите на фирмата са в топ 3 на големи пазари като Германия, Нидерландия, Полша и Гърция. Присъстват и в магазинната мрежа на България с брандове от Европа.


В срещата с учениците на ПГТ се включи и самият господин Валентин Стрекалевски – единият от основателите на фирмата. Той обясни на ученици, че зад това, което са постигнали стои много труд, учене и упоритост. Според него ползите от протеиновите барове за здравето са големи. Разнообразната и здравословна диета е в основата на щастливия и дълъг живот. Протеинът помага при здравословни диети, тъй като консумацията му намалява апетита, засища, увеличава силата, подпомага костите, забързва метаболизма и спомага за изгарянето на мазнините, намалява кръвното налягане и много много други ползи.


Гимназистите се запознаха се с мениджъра производство и с отдела по окачествяване. Бяха им обясненени ключовите изисквания за качествено производство на продуктите. След което мениджърът производство презентира самия технологичен процес на производството на протеинови барчета. Учениците бяха разделени на две групи: докато пред едната се разкриваха тънкостите на производството, другата се наслаждаваше на процеса по дегустация на различни видове барчета и поставяше оценки, които вписваше в подготвена бланка от фирмата. Критериите за оценка бяха вкус, мирис, структура, послевкус и цвят, а оценките - шестобална система от 2 до 6.


Разбира се, в цеховете за производството бъдещите професионалисти бяха допуснати след проведен инструктаж и необходимото работно облекло. Учениците ни се впечатлиха от хигиенните условия, от изцяло автоматизирания процес и добронамереността, с която бе представен производственият процес във фирмата. Черешката на тортата бе Тунковата мелница, в която се приготвя шоколадът, и тунк машината, която залива барчетата с шоколад.


Госпожа Млекарска, другият придружаващ групата учител, сподели: "Учениците бяха посрещнати безкрайно топло и дружелюбно. От лицата на служителите лъхаше добронамереност, приветливост и топлина. Посрещнаха ни с много добра подготовка, разказаха ни как е основана фирмата и как се е развила през годините до тук, каква е структурата й."


Благодарим за доброто посрещане на фирма Хелти Барс, за положителните емоции, с които заредиха екипа на ПГТ и искрено се надяваме, че поставихме начало на добро сътрудничество.





132 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page