top of page
Търсене
  • pgtsamokov

100% отрицателни тестове при учениците от 10 а клас


Първото тестване с неиназивни антигенни тестове в ПГТ при учениците от 10 а клас премина безпроблемно. Всички тестове са отрицателни.


Завърналите се в клас ученици изразиха доволството си, че отново са заедно и не пропуснаха да се забавляват.


Часовете минаха с активност и при участие на всички.


В тестването няма нищо страшно, споделиха ученици. Дори си направиха видео, следвайки примера на ученици в страната, и го качиха в любимата си мрежа ТИК ТОК.


От понеделник в училище се връща и 11 а. Новите промени в сферата предвиждат от 15 декември 2021 г. паралелки да учи присъствено дори ако 30% от учениците в нея искат да се върнат в клас с тестване или „зелен сертификат“ – документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.


Това решиха днес Министерството на образованието и науката, синдикатите и работодателите в образователната система на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество.


Несъгласните с щадящите тестове ще продължат да се обучават от дистанция. Според насоките за обучение в условията на извънредна епидемична обстановка ПГТ ще им осигурява синхронно или асинхронно обучение в зависимост от възможностите.


Декларации от родителите за съгласие за тестване с неинвазивни тестове се приемат непрекъснато в ПГТ. Към момента в гимназията има осигурени тестове има за всички ученици.


Пприсъственото обучение за всички без тестване ще започне при намаляване броя на заболелите под 250 души в общината.


До Коледа няма да има други промени в режима за обучение в пандемични условия, съобщахат от МОН.

100 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page