top of page
Търсене
  • pgtsamokov

150 години безсмъртие

Актуализирано: 19.02.2023 г.

150-годишнината от обесването на Апостола бе отбелязана в ПГТ чрез поредица дейности, инициирани от участниците в клубовете по интереси и техните ръководители.

"English club“ с ръководител Ваня Мартивона, “Митрово, Димитрово, Демо даскало” с ръководител Елияна Кичева и „Дигитални добродетели“ с ръководител Оля Георгиева с помощта на ученическия съвет към гиманзията посветиха седмицата 13 – 19.02.2023 година на Васил Левски. Те рецитираха стихотворения, изготвиха презентации, информационни табла с важни факти и мисли, посветени на Апостола на свободата.


Кулминацията на събитията беше проведеното състезание на английски език под надслов „Какво знаем за живота и делото на Васил Левски“. Победители в надпреварата станаха 8 б клас, последвани от 9 а и 9 в клас.


Снежана Деянова – заместник-директор на гимназията връчи грамоти на участниците. Тя ги поздрави за инициативата и призова винаги да помнят националните герои, отдали живота си, за да можем днес всички ние да бъдем свободни.


В края на церемонията по връчване на грамотите Александър Иванов, представител на ученическия съвет, цитира историка Кирила Възвъзова - Каратеодорова: „Времето не само не покри със забрава неговите дела, мисли и слова, но вля в тях непресъхващ живителен сок. Затова всеки от нас го носи в сърцето си не само като монолитно изградена личност, хармонично събрала у себе си най-възвишените качества, присъщи изобщо на бореца за свобода, но и като многолико измерение за националните добродетели на българина. Реален и легендарен, близък и неуловим, обикновен и неповторим — такъв завинаги ще си остане за нас Апостола на свободата“.



Презентация за живата и делото на Апостола от Александър Методиев 8 а клас


145 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page