top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Домакинството ни по НП "Иновации в действие"


От днес до четвъртък ПГ по туризъм е домакин на мобилност по програма "Иновации в действие". Гостите са иновативно училище Професионална гимназия по електротехника "А. С. Попов" гр. Девин, обл. Смолян, Основно училище "Пейо Крачолов Яворов" с. Гьоврен, обл. Смолян и Основно училище "Елин Пелин" с. Дъбник, обл. Бургас.


Гостите участници в мобилността дойдоха с много щедри дарове и бяха посрещнати като стари приятели от учениците от 9 и 10 клас и техните преподаватели.


Официалната част започна с приветствие от директора на ПГТ, представяне на гимназията по туризъм и рекламния видео клип за новата професия "Планински водач". Учениците от 7-ми клас бяха поканени да се запишат.


Последва наблюдение на урок в 9 клас, специалност „Организация на хотелиерството“ по „Екскурзоводско обслужане“ – интегративен иновативен учебен предмет с тема: Културен туризъм – Образованието в Самоков през Възраждането първи час и с тема: Културен туризъм – Забележителни исторически събития в Самоков – Самоковската комуна - втори час.

Методите, използавни в часовете, са симулация, основана на проектно базирано обучение, и холистичен подход. Гостите наблюдаваха възстановка на час от времето на Възражаднето и час от времето на социализма. Междучасията бяха организирано също тематично - с игри, циганска баница и баница.

Следобедните занятия включваха представяне базата на ПГТ и образователни дискусии.


Утре сутрин дейностите ще продължат с наблюдение на изнесен урок в 12 клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ по „Екскурзоводско обслужане“ – интегративен иновативен учебен предмет с тема: Легендарни самоковски истории“ – разходка из Самоков и иновативно представяне на историческите му забележителности - Площад „З. Зограф“, Голямата чешма, фамилия Арие, Чакър войвода, Карастоянови - баща и син, Фатидже ханъм, Паисий и др.


След обеда отново ще предложим наблюдение на изнесен урок в 12 клас, специалност „Организация на туристическа агентска дейност“ по „Екскурзоводско обслужане“ – интегративен иновативен учебен предмет, като предложението за ученици е с тема: Младежки туризъм – разходка из Самоков и иновативно представяне на привлекателни за младите местапарк Крайискърец, а за учители: тема: Религиозен туризъм – разходка из храмовете на Самоков и иновативно представяне на духовните културни обектиБельова черква, Байракли джамия и Синагогата.


Програмата за третия ден предвижда представяне на образователни резултати от провежданите иновации – прожекция на видеа за забележителности в Самоков, изработени – ученици от ПГТ, наблюдение на урок в 11 клас, специалност „Кетъринг“ по „Кулинарни изделия и напитки за кетъринг – интегративен иновативен учебен предмет с тема: Обслужване на кетъринг за образователно мероприятие и работни дискусии за анализ на въздействието от молибността в ПГТ „А. Попов“ гр. Девин и в ПГТ Самоков.


Галерия


Посрещане



Представяне на ПГТ



Самоковско даскало




Още от даскалото





Димитровско социалистическо училище


Още





181 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page