top of page
Търсене
  • pgtsamokov

ПГТ участва в информационна кампания за популяризиране на дуалната форма на обучение



В периода 30 юли – 1 август 2021 г. гр. Банско, хотел „Иван Рилски" се проведе информационна кампания за популяризиране на дуалната форма на обучение пред родители и обществеността по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“ (ПДСО).



Домакин на дейност 5. Дейности в подкрепа на родителите по проект "Подкрепа за дуалната система на обучение" и насърчаване на сътрудничеството между заинтересованите страни за увеличаване броя на учениците, записани в дуална система на обучение бе Благоевград, а участници регионите - Кюстендил, Перник, София-град и София-област, представена от ПГ по керамика - Елин Пелин, ПГ "ЗЛАТИЦА" - Златица, ПГ "Тодор Пеев" - Етрополе и ПГ по туризъм - Самоков


Целта на информационната кампания бе да се популяризира дуалната система на обучение и е насочена към родители на ученици, на които им предстои да постъпят в първи гимназиален етап.


ПГТ се включи в събитието с 15 родители на ученици, записали се в VIII клас в ПГТ в професия "Готвач" и "Производство на захар и захарни изделия", като всички разходи бяха за сметка на проекта.


Програмата включваше: първи ден представяне модел на дуалната система на обучение. Сутринта на втория ден бе посветена на изложение на професиите, като на плащад "Н. Вапцаров" в град Банско бе организирано Изложение на училищата с дуална форма на обучение. Всяко училище разполагаше със стилен щанд, на който да представи себе си и партньорите по дуалната система н обучение. ПГТ представи опита си и подари на всеки, спрял се пред щанда й, сладките изделия, щедро предоставени за мероприятието от фирмите партньори - "Си комерсиал - 7" ЕООД и "BCC" ЕООД. Следобедните часове бяха посветени на обмен на добри практики и часове на отворени врати в РПГ "Никола Стойчев" – Разлог, ПГМСС – Разлог, НПГ "Димитър Талев" – Гоце Делчев и ПГ по МСС – Гоце Делчев. Във всяко училище гостите бяха посрещнати от училищни екипи, представени бяха опитът и базите на гимназиите и накрая щедро почерпени и дарени за из път. Създадоха се много приятелства и много учители се вдъхновиха от ентусиазма на колегите си.


Последният ден бе посветен отново на обмен на добри практики и отворени врати в ПЛГ „Никола Вапцаров“ - Банско. Информационната кампания завърши с обсъждане на възможностите за разширяване обхвата на дуалната система.


Родителите, участници в мероприятието от страна на ПГТ, споделиха задоволството си от отлично организираното събитие и пожелаха още нови поводи за подобни изяви.


ПГТ благодари на партньорите си в дуалното обучение "Си комерсиал - 7" ЕООД, "BCC" ЕООД, "Диамант - Велчеви"ООД, "Самоков - Боровец" АД и им желае бизнес успехи.






88 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page