top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Приключи проектът ни "Кулинарен туризъм"


Приключи успешно проектът по Еразъм+ на ПГТ за 2022 г. Кулинарен туризъм.


15 ученици от ПГТ, Самоков проведоха двуседмичен стаж в периода юли - август 2023 г. в гр. Мартина Франка, Италия, изпълнявайки проект „Културен туризъм“, с финансова подкрепа от Европейския съюз по програма „Еразъм+”, КД 1 „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Професионално образование и обучение”.

Партньор по проекта е организацията Cultura e Dintorni, която осигури настаняването, работни места във фирми от гр. Мартина Франка и културната програма на място в страната домакин.

В мобилността участваха ученици от направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“.

По време на стажуването учениците усъвършенстваха своите професионални знания и умения, свързани с приготвянето на храни и напитки, обслужването на клиенти; работа с професионано оборудване; организация на дейности в сферата и други.

Реализирана бе целта на проекта за развиване на ключови компетентности и умения на учениците от ПГТ: придобиване на европейски опит в реална мултикултурна работна среда и подобряване качеството на професионалното обучение.

По време на мобилността учениците се запознаха с новостите в областта на IT-технологиите и автомобилната индустрия, обогатиха езиковата си подготовка, повишиха компетенциите си по изучаваната професия.

Работен език на мобилността бе английският. Паралелно с обучението учениците опознаха традициите и историческите ценности на италианската култура. Осъществиха контакти и обмениха опит с ученици от други европейски държави, провеждащи стажове в гр. Мартина Франка.

Проектът оказа положително въздействие върху комуникационните им умения, способността им за работа в екип, развитието на креативност и творческо мислене.

В края на стажуването учениците получиха сертификати за Europass мобилност, за завършено обучение и придобити професионални умения от организацията партньор, както и сертификати за проведения стаж.


Повече информация тук

59 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page