top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Третият ден от домакинството ни по НП "Иновации в действие"


Днес, третият ден от мобилността, провеждана по НП ‘Иновации в действие’, бе изпълнен с още интересни и образователни моменти в Професионалната гимназия по туризъм в Самоков.


Сутринта започна с посрещане на участниците и незабавно се втурнахме в учебната програма. Първият урок беше в 9 клас по специалност „Организация на туризма и свободното време“, по иновативния учебен предмет „Екскурзоводско обслужване в Самоков и Боровец“. Темата на урока беше ‘Културен туризъм – Образованието в Самоков през Възраждането’.


Участниците бяха транспортирани обратно във времето, когато даскалица Елияна Кичева им предостави незабравима възможност за образование. С помощта на краснопис и аритметика, те преживяха образователния процес от периода на Възраждането. Даскалицата не само преподаваше уроци, но и внушаваше морални ценности, като начело постави молитвата ‘Отче Наш’ и осъди всички ненужни и дяволски вещи. Участниците се забавляваха с различни образователни занимания като писане на глаголица с калем, аритметични задачи и разглеждане на първия български глобус от Неофит Рилски.


Втората част на урока ни пренесе гостите в епохата на социализма, като темата беше ‘Културен туризъм – Забележителни исторически събития в Самоков – Самоковската комуна’. Учениците бяха изпитани от другарка Петрова, която провери знанията им по темата и оцени представянето им. Към края на урока гостите бяха изпитани от другарка Петрова, за да се увери в тяхното внимание и разбиране на беседите от предходните дни.


След тези интензивни учебни дейности се проведе обсъждане на образователните резултати от иновациите на Професионалната гимназия по туризъм. Нашият учебен колектив беше оценен много добре от гостите ни, които изразиха своята благодарност и впечатления от прекрасно изживените моменти.


С нетърпение очакваме следващата среща и нови образователни предизвикателства в бъдеще!







160 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page