top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Учебна практика в АМЕТ ООД за машинните монтьори



Днес учениците от 11 „в“ и 12 „г“ клас, специалност „Машинен монтьор“, бяха на посещение във фирма АМЕТ ООД гр. София. Целта на посещението беше образователна: учениците да се запознаят с технологичния цикъл за изработването на механични детайли.



Основана през 1995 г., до днес фирма АМЕТ ООД развива модерно производство в областта на медицинската техника и електроника. Тя е надежден и желан партньор на българския и на световния пазар.


Производствения процес в АМЕТ ООД представи управителят г-жа Жанет Попова. Обходът започна с разкроечен участък - ученицете наблюдаваха как от суровия материал по зададен чертеж и предварително зададени технологични изисквания се разкроява материала на необходимата заготовка. Следващото звено от технологичния процес бе участъкът с универсални машини (фрези и стругове), където на бъдещите машинни монтьори им бе обяснено защо е необходимо заготовката да мине обработка на универсална машина, преди да бъде изпратена за съществената механична обработка на машини с ЦПУ (цифрово програмно управление).


Фирмата разполага с два отделни участъка с стругови машини с ЦПУ там нашите ученици се запознаха с едношпинделни и двушпинделни стругови машини, на които се изработваха различни детайли с различни изисквания по чертеж. И накрая госпожа Жанет Попова презентира на учениците ни и участъка от фрезови машини с ЦПУ, там те видяха различни фрезови обработки и завършени детайли. В края на посещението ни учениците бяха запознати с технологичния път и машинните обработки, които е необходимо да измине една заготовка и да се получи завършен детайл, отговарящ на изискванията по чертеж.


Визитата на гимназистите и техните ръководители завърши с подписване на договор за учебна практика във фирма АМЕТ ООД.


ПГТ изказва благодарности за отзивчивостта на бъдещите си партньори.




132 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page