top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Денят на розовата фланелка


Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва Деня за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция. Тази дата ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни провокира да помислим как да постъпваме в подобни ситуации. 


Чрез различни инициативи Световният ден за борба с тормоза в училище се превърна в малък розов празник с много въпроси за размисъл. Вместо с розови фланелки учениците в училището ни носеха розови гривни и получиха флаери. Научиха историята на Деня на розовата фланелка, запознаха се с видовете тормоз, как той влияе на изграждането на личността и характера на човека.


Научиха и ценен урок, че всички ние сме колкото еднакви, толкова и различни. Равноправието е присъщо за всеки от нас и умението да го осъзнаваме ни помага да постигнем единство, разбирателство и подкрепа помежду ни.


Днешните инициативи са съвместна дейност на учениците от Ученическия съвет и клубове по интереси „Дигитални добродетели“ и „Работилница без граници“.



70 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page