top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Задължителните държавни изпити за придобиване на професионална квалификация в ПГТ

Актуализирано: 10.06.2023 г.


Приключиха успешно задължителните държавни изпити за придобиване на професионална квалификация (ЗДИППК) за 2023 година в ПГ по туризъм. Явиха се общо 19 ученици в четири професии: професия "Ресторантьор", специалност "Кетъринг" - дуална система на обучение, професия "Хотелиер", специалност "Организация на хотелиерството", професия "Организатор на туристическа агентска дейност", специалност "Организация на туризма и свободното време" и професия "Оператор в производството на облекло", специалност "Производство на облекло от текстил" по допълнителния план-прием.


Теоретичният изпит за учениците от професии с III ПКС протече със защита на дипломен проект, а за учениците с II ПКС професия "Оператор в производството на облекло" с разбаботка на тема, теглена в деня на изпита на национално ниво.


Защитата на дипломните проекти в теоретичната част се проведе в ПГТ, а за практическата част във фирми партньори. Традиционно наши партньори са "Самоков - Боровец" АД с хотел "Самоков" в к .к. Боровец; ОП "Маркетинг, туризъм и туристически дейности" с хотел "Арена" гр. Самоков и новосъздадената фирма ОП ”Детско, ученическо и обществено хранене”.


Тази година завърши първият випуск дуална система на обучение по ЗПУО и новите учебни планове, учебно-изпитни програми и държавни образователни стандарти. Учениците с учител методик Мариана Бакрачева провеждаха практическо обучение в реална работна среда под наблюдението на наставници. Наставниците им днес бяха в комисията за оценка на знанията и уменията им. Дванадесетокласници имаха индивидуални практически задания да приготвят меню за градинско парти и те се представиха добре


В следващата седмица ще станат ясни резултатите от изпитите.


Галерия:


Защита на дипломни проекти: професия "Ресторантьор", специалност "Кетъринг" - дуална система на обучение, професия "Хотелиер", специалност "Организация на хотелиерството" и професия "Организатор на туристическа агентска дейност", специалност "Организация на туризма и свободното време"



Практическа част - специалност "Кетъринг" - дуална система на обучение в базата на хотел "Самоков" к. к. Боровец










Презентиране


Оценяване на практическата част за учениците от специалност "Кетъринг"


ПГТ благодари на своите фирми партньори и се надява да продължи отличното си сътрудничество в провеждането на обучение за учениците на град Самоков.

123 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page