top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Най-добър млад готвач и Най-добър млад хлебар-сладкар на ПГТ


Днес ПГТ излъчи победителите си в две училищни състезания "Най-добър млад готвач" и "Най-добър млад хлебар-сладкар".

Първо място в състезанието по готварство зае Албена Малинова от 9 а клас, на второ се класира Виолетка Пламенова от 11 б клас и трето място поделиха Стефан Първанов и Александър Методиев.


В състезанието по хлебаро-сладкарство Лили Георгиева от 11 б клас зае първото място, второто бе за Анета Розова от 9 а клас, а на трето място журито класира Цветелина Иванова от 8 а и Виолета Трайкова от 9 а клас.


Учениците се съревноваваха в ученията си да приготвят руло от пандишпан по класическа рецепта и плънка за рулото собствена рецепта. Украсата и декорацията бе по тяхно желание и решение. Задачата на готвачите пък бе да приготвят салата Цезар, която включва направа на дресинг, топлинна обработка на пилешкото филе, крутони, плейтване.


Всички участници работиха с много ентусиазъм, повечето бяха тренирали у дома и в училище. По време на работата се спазваше хигиената и реда.


Журито в състав господин Иван Вуков, господин Станислав Николов, госпожа Елена Сердарева и госпожа Евелина Машова оценяваше по: калкулация на продуктите, организация на работното място, подбор на съдове инструменти, спазване на технологията, знания, прецизност, ефективност - минимум отпадъци, правилно и безопасно използване на уредите, оценка на ястията- външен вид, консистенция, дизайн, аромат, вкус, креативност и хигиена по време на работа, както и време за изпълнение.


Успех на следващия кръг!




152 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page