top of page
Търсене
  • pgtsamokov

По маршрутите - София


Учениците от 9 а и 9 б клас се впуснаха в поредното си опознавателно приключение и се насладиха на уникално, забавно и изпълнено с изненади преживяване. Опознаха света на мястото, на което всичко е възможно – Музея на илюзиите, в град София. 400 квадратни метра със завладяващи илюзии и прекрасна атмосфера. Едно магнетично място, в което илюзиите се срещат с научните изобретения и изкуството. Образователното преживяване на учениците беше обогатено с интерактивно забавление – рисуване със светлина, създаване на сенки и моменти в света наопаки.


В Музея на илюзиите учениците от 9 а и 9 б клас се насладиха на различни интерактивни изложби и експонати, които разкриват удивителни илюзии и оптични ефекти. Нагледно учениците се убедиха да не омаловажават всички учебни предмети, защото се сблъскваме със всякакви ситуации свързани с учебните предмети. Учениците научиха как мозъкът обработва информацията, която получава чрез очите, и как това може да бъде използвано за създаване на различни оптични илюзии. Музеят предлага възможност да се разбере как различни психологически феномени влияят на начина, по който възприемаме и интерпретираме света около нас. Научиха за историческото развитие на илюзиите и техните приложения в изкуството, науката и ежедневния живот. Гитът, които подробно демонстрира и дискутира с учениците, разказа за техниките за създаване на илюзии. В музея се представят различни техники и методи за създаване на оптични и други видове илюзии, като например перспективни трикове, цветови ефекти и магнитни илюзии. Всеки един от тях премина през образователна учебна тема, която са изучили в училище.


Разбира се, има и развлекателни експерименти. Имахме възможност да се забавляваме и да изпитаме различни интерактивни експерименти, които демонстрират различни аспекти на илюзиите и възприятието.


Учениците наблюдаваха демонстрации на различни оптични и други физически илюзии, които могат да им помогна да разберат принципите на светлината, цветовете, перспективата и други физически явления.


В музея има и интерактивни експонати, които се използват в съвременните технологии за създаване на различни оптични ефекти и илюзии.


Най-ценното нещо, което нашите ученици се сдобиха, е, че обогатиха своята обща култура.


В света на илюзиите те научиха, че не трябва да омаловажават предметите, които изучават в училище, защото всеки един от тях има приложение в животът им.

Но образователното пътешествие не приключи до тук. Възпитаниците на гимназията посетиха „Българския Лувър” – Квадрат 500, събирал под един покрив множество творби от България и други европейски страни, от Азия, Африка и Америка. Те се потопиха в света на изкуството и опознаха неговата красота и многообразие.


Целта на поредното пътуване по националната програма „България – образователни маршрути“ е по - богата общата култура и любов към изкуството.


Ръководители бяха госпожа Георгиева госпожа Мартинова и госпожа Михова.




66 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page