top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Посещение в Народното събрание


В предпоследния учебен ден на 2021/2022 година ученици от гимназията ни посетиха Народното събрание с образователна цел.


След проверката на входа младежите бяха запознати със статута на сградата на Народното събрание и неговите председатели - от Антим I (от Учредителното събрание) - до Ива Митева (от 46-тото Народно събрание). Сградата на Българския парламент е първата постройка в София след Освобождението и впоследствие е взето решение центърът на столицата да се изгради около него. Бе им представен начинът на протичане на законодателния процес и от работата на народните представители в парламентарните комисии.


Гимназистите разгледаха експозицията на конституциите на България и знакови ордени, медали и плочки.


Преминаха през кулоарите, потопиха се в работната атмосфера, видяха кабинетите на политическите партии, разгледаха все още неоткрита изложба в Клуба на народния представител.


Присъстваха на дебатите по бюджета и дадоха пресконференция.



Присъстваха на пленарно заседание и станаха свидетели на скандала с гласуването и желанието на депутата да бъде отчетено волеизявлението му не с бутона, а с публичното му заявяване. Заради нагорещените страсти председателят даде почивка от 15 минути, в която учениците разговаряха с депутати като с колеги.


Групата ни получи поздрави от дамата, отговаряща за обиколката ни, и покана за следващо посещение.


Последва снимка на депутатите от 57 - то Народно събрание:


Галерия



201 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page