top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Ученици от ПГТ бяха наградени с екскурзия


На 03.05 се проведе екскурзия до етнографски музей на открито „Етър“ , който се намира близо до град Габрово. Екскурзията беше организирана от господин Георги Лобутов за най-добрите ученици от училище и тези, които активно участват в извънкласни дейности и инициативи. Наградата беше с цел да мотивира и амбицира възпитаниците на гимназията. Усилията им бяха възнаградени и това ще се превърне в традиция занапред.


Учениците се потопиха в света на възрожденския българин. Музеят на открито е единственият в България и представлява възстановка на живота, бита и културата от Възраждането. Невероятно е да се пренесеш във времето на прадедите си. Усещането за уют и красотата, която изпълва душата на всеки посетител, ни пренасят далеч от нашето съвремие.


Беседата в музея беше любопитна за учениците и те зададоха въпроси, които ги вълнуваха. С интерес се запознаха и със занаятите и майсторлъка на възрожденския българин.


След обиколката на музей „Етър“, учениците имаха възможност и за кратка разходка из Габрово. Запознаха се с централната част на града и красивата архитектура на емблематични сгради.


Пътуването премина с много положителни емоции, смях и игри. Учениците бяха доволни и направиха план за следващо приключение.




107 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page