top of page
Търсене
  • pgtsamokov

В час по физическо възпитание и спорт с треньора по баскетбол Борислав Трифонов

Актуализирано: 27.10.2022 г.


Учениците от 11 и 12 клас имаха един различен час по физическо възпитание и спорт. Учителят по ФВС - Свилен Докузов - днес бе поканил като гост, треньор и съмишленик баскетболната легенда от близкото минало и настоящ треньор по баскетбол Борислав Трифонов в редовни часове. Преподаваетлят бе организирал мини състезание, в което едни срещу други се изправиха момчетата от 11-ти и тези от 12-ти клас. Мачът бе напрегнат, тактически премислен и с превез на силите още от началото. Въпреки че отборът на дванадесетокласници влезе в битката уверен в надмощието си и разчитащ на опита на професионалните си играчи, победи тимът на единадесетокласници, при това повече от убедително: 35:8.


Не липсваха и шеги по адрес на губещите. Зрителка прикани седящия до себе си да се включи като вратар след пореден кош в полето на 12 -ти клас. Всъщност в този ден губещи нямаше, имаше празник на спорта и колективната игра, в която всички се оказаха силни.


Боби Трифонов остана впечатлен от атлетизма на момчетата, от хъса им за победа и от раздаването им на терена. Поздрави ги за играта и направи анализ на мача. Поздрави и преподавателите им - Димитринка Янева и Свилен Докузов - за това, че ги подкрепят винаги и че се стараят да им дават най-доброто от себе си и опита си. Момчетата слушаха с респект думите на баскетболиста.


Свилен Докузов изказа похвала към възпитаниците си и им обеща още много такива часове, в които да се срещат с хора, които да ги вдъхновяват и да им дават кураж да се борят и да печелят.




250 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page