top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Работна среща: ПГТ - Комисия "Фулбрайт"


Представители на Комисия "Фулбрайт" посетиха ПГ по туризъм и проведоха работна среща с екипа на гимназията в четвъртък, 22.03.2023 г. Предмет на обсъждане бе възможността училището да приеме американски преподавател да води часове по английски език за следващата учебна година.


Делегираният от госпожа Анджела Родел, изпълнителен директор, екип: Рада Кънева, програмен координатор за стипендианти от САЩ и Илиана Димитрова, координатор, програма за помощник-учители по английски език се запозна и с училището и учениците ни и хареса много както учещите, така и базата на училището. Що се отнася до форми на обучение в ПГТ получихме искрена похвала за широкия диапазон на възможности, които предлагаме за ученици от 14-19 години и граждани, желаещи да се възползват от втори шанс след отпадане от образователната система или да валидират професионални знания и умения, придобити по неформален път.


Българо-американската комисия за образователен обмен (Комисия „Фулбрайт“) администрира най-голямата и престижна програма за академичен и културен обмен на американското правителство – програма „Фулбрайт“. Комисията е официално учредена през 1993 г и оттогава е осъществила обмен на близо 1400 учени, студенти, професионалисти, хора на изкуството и представители на неправителствени организации между България и Съединените Щати.



108 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page