top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Успешно изпълнение на Дейност 1 по проект "Ученически практики -2"


В четвъртък старши експерт по професионално образование и обучение към РУО София област Вергиния Йорданова направи мониторинг по проект "Ученически практики -2".


Госпожа Йорданова посети фирма "Мано 66" ЕООД, където 5 (пет) ученички от специалност "Производство на облекло от текстил" провеждат обучение по Дейност 1 - Подкрепа за практическото обучение на учениците, навършили 16 години от училищата, осъществяващи професионална подготовка чрез допълнителни практики в реална работна среда - в рамките 240 часа.


Срещна се с наставника на момичетата - госпожа Галина Атанасова, която изрази задоволството си от подготовката, уменията и отговорността на ученичките ни. Заяви, че е доволна от тях, дори предвижда да предложи на Йорданка от 12 в клас работа след завършване. Нещо повече, ако Данчето пожелае да учи, фирмата ще я подкерпи.

Г-жа Атанасова представи условията, при които се обучават момичетата в производствените цехове и запозна госпожа Йорданова с машините и технологията на производството.


Ученичките от 11 в Янка Методиева, Снежана Александрова, Зоя Борисова, Александра Щерьова и от 12 в клас Йорданка Емилова Боянова, от своя страна, споделиха, че им харесва да придобият опит в сферата на шивачеството и производството на облекло. Интересно и приятно им е, че работят във водеща фирма, която основно произвежда дрехи за износ.

Наблюдаващият учител Борис Стрински оказва цялостно съдействие на участващите в проекта - логистично, личностно, професионално. Подкрепя момичетата в усвояването на професията и ги стимулира да продължават.


"Ученически практики -2" в ПГТ се изпълнява съгласно Указанията на проекта.



57 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page